2017 m. spalio 4 d., trečiadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Projekto „Žaidimas padeda prisiminti“ veikla.



Šiais mokslo metais pradėtas vykdyti projektas saugaus eismo tema „Žaidimas padeda prisiminti“. Jis vykdomas su „Kiškučių“ ir „Drugelių“ grupių ugdytiniais. Projekto metu vaikai darželio aikštyne, smėlio dėžėje lenktyniavo su žaislinėmis mašinėlėmis. Žaisdami sužinojo, kad lenktyniaujant su mašinėlėmis taip pat reikia laikytis eismo taisyklių. Vaikai patyrė gerų emocijų. Naudojant IKT vaikai stebėjo Amsiaus pamokas, sužinojo, kad reikia tamsiu paros metu nešioti atšvaitus, susipažino su šviesoforų spalvų reikšmėmis, kiekvienas klijuodami ant šviesoforų tinkamas spalvas, mokėsi žaisdami įsiminti jų reikšmes. Žaidimų metu vaikai mokėsi kaip reikia saugiai pereiti gatve, stebėjo imitacinį žaidimą sukonstruotą sankryžą ant grindų iš paveikslėlių.
„Kiškučių“ grupės vaikučiai imitavo kelionę po savo Šeduvos miestelį, įsivaizduodami, kad jame veikia šviesoforai. Stebėjo vaidinimą iš popierinių karpinių „Vairuotojas važiuoja ir dainuoja“.  Po to vaikai turėjo sudėlioti ženklų dėlionę.
Kiekviena veikla tai vis dalis saugaus eismo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, kurį organizuoja LR automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Džiaugiamės, kad ir mažieji žaisdami įtvirtina saugaus eismo žinias. 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...