2017 m. spalio 6 d., penktadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Saugių estafečių paradas „Geltona, žalia, raudona“.



Šeduvos lopšelyje-darželyje buvo organizuojamas saugių estafečių paradas „Geltona, žalia, raudona“. Priešmokyklinio ugdymo „Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai ir ikimokyklinio ugdymo „Pabiručių“ grupės ugdytiniai mokėsi saugiai žaisti su draugais, įtvirtino saugaus eismo žinias, prisiminė kokių saugumo priemonių reikia važiuojant paspirtuku, dviratuku. Pramoga vaikams labai patiko, suteikė gerų emocijų, ugdytiniai aktyviai ir įdomiai praleido laiką.
Nuolat žaisdami vaikai mokosi skirti šviesoforo spalvas, įsiminti jų reikšmę. Kad lengviau įsiminti netgi kelio ženklų reikšmes, pedagogės juos panaudoja ir žaidimuose. Pavyzdžiui STOP ženklas naudojamas pažymėti vietą nuo kurios vaikas turi mesti kamuolį į krepšį. Dalyvaudami eismo saugumo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, kurį organizuoja LR automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, pastebėjome, kad integruotas ugdymas duoda teigiamų rezultatų. Visi daug greičiau ir lengviau įsimena eismo taisykles, taiko jas praktikoje. 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...