2017 m. spalio 3 d., antradienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Pasakos „Asiliuko muzikanto kelionė“ mini improvizacijos

Mokytis saugaus elgesio – niekada ne per anksti. Viena nesaugiausių vietų vaiko aplinkoje yra keliai, perėjos. Vieną rugsėjo dieną priešmokyklinio ugdymo ,,Pelėdžiukų" grupės vaikučiams buvo parodyta pasaka ,,Šokantis asiliukas." Pasipuošę ryškiomis liemenėmis, ugdytiniai ne tik žiūrėjo lėlių teatrą, bet ir patys dalyvavo pagrindinio herojaus kelionėje, mokėsi saugaus eismo taisyklių, dalijosi mintimis, diskutavo. Mažieji atliko kūrybines užduotėles, prisiminė šviesoforo spalvas ir jų reikšmę. Vaikučiai suprato, kad gatvėje nevalia žaisti, šokti, išdykauti, net svajoti, nes viskas gali baigtis liūdnai. Jie pažadėjo ,,nekarpyti ausimis" kaip asiliukas iš pasakos, o būti atidūs ir atsargūs keliuose.
Mūsų darželyje vykdomas saugaus eismo projektas „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, kurį organizuoja Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Jo metu daug dirbama tiek su suaugusiais, tiek su vaikais. Mums rūpi, kad visi būtume saugūs keliuose.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...