2018 m. birželio 18 d., pirmadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Žygis su šiaurietiškomis lazdomis.


Gražią saulėtą popietę Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenės nariai susirinko į sporto aikštę pasimokyti ir pasitreniruoti žygiuoti su šiaurietiško ėjimo lazdomis. Instruktažą pravedė pedagogė metodininkė Jūratė Venslovienė. Ji pamokė kaip iš lazdų komplekto atsirinkti tam sezonui tinkamus lazdų antgalius, kaip teisingai išsimatuoti lazdos ilgį. Kai parengiamieji darbai buvo atlikti, prieš žygį, visi sustojo į ratą mankštai.  Nei karto nebandžiusiems žygiuoti - nebuvo taip paprasta suvokti kada ir kaip reikia remtis su lazda. Po linksmos mankštos keliavome į Šeduvos miesto parką. Prieš iškeliaujant trumpą saugaus eismo pėstiesiems instruktažą pravedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Rita Tamošiūnaitė. Ji pabrėžė, kad laikytis saugaus atstumo, stebėti aplinką ypač svarbu žygiuojant kolonoje.
 Eismo saugumo taisykles nuolat prisimename įvairiuose renginiuose kadangi dalyvaujame projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, kurį organizuoja automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, o vykdo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga.   
Mūsų miestelis nedidelis ir nevisose sankryžose yra nupieštos pėsčiųjų perėjos. Keliaujant kolona  labai svarbu saugiai pereiti pėsčiųjų perėją. Saugiai perėję gatvę nukeliavome į miesto parką. Kuo toliau ėjome tuo geriau valdėme šiaurietiško ėjimo lazdas. Pasigirdo balsų, kad jos labai praverstų ir kasdieniam pasivaikščiojimui vakarais. Džiugu, kad mūsų veiklos skatina sveiką ir saugų gyvenimo būdą. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...