2018 m. birželio 14 d., ketvirtadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Projektas "Avis rengia - avis matina"


Supažindinimas su mus supančia aplinka jau prasideda ankstyvoje vaikystėje. Vaikai labai myli gyvūnėlius. Todėl mes sugalvojome savo ugdytinius artimiau susipažinti su avimis. ,,Liūtukų" grupės vaikučiai vykdė projektą ,,Avis rengia - avis maitina". Projekto užbaigimas buvo kelionė autobusu į Pavartyčių kaime esančią avių fermą. Šią dieną vaikai praleido prasmingai ir įspūdingai. Jie turėjo galimybę pamatyti besiganančias avis ganykloje, stebėti avių mažylius, kaip jie kartu ganosi, rupšnoja žolę. Na o didžiausias džiaugsmas buvo kai galėjo  pamaitinti mažus ėriukus iš buteliuko, apžiūrėti jų aptvarus fermos viduje, paduoti šieno ir stebėti kaip jį ėda. Juk kaip smagu pasėdėti  ant didelių šieno rulonų.Vaikai  daug sužinojo iš avyno darbuotojos apie avelių teikiamą naudą žmonėms.
Ši kelionė tai vienas iš renginių eismo saugumo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, kurį organizuoja Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Nes „Liūtukų“ grupės vaikučiams auklėtojos prieš kelionę pravedė saugaus elgesio instruktažą. Supažindino su eismo saugumo autobusu taisyklėmis. Džiaugiamės, kad vaikai buvo atidūs, sumanūs ir kelionėje elgėsi atsakingai bei rūpinosi vienas kitu. Į savo grupę vaikai grįžo pilni įspūdžių, gerų emocijų iš kelionės.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...