2018 m. birželio 12 d., antradienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys – “Augalų žavadienis”

Europos augalų tyrimo organizacijos (EPSO) iniciatyva sukurta ypatinga diena – Augalų žavadienis – žaibiškai užkariavo ir Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenės širdis. Ji tapo tradicine švente, kurią švenčia daugiau kaip pusšimtis šalių visame pasaulyje. Tai diena, kai augalų mylėtojai, botanikos sodai, mokslo organizacijos ragina atsigręžti į žaliąją gamtą, įsiklausyti į augalų kalbą ir praverti duris į paslaptingą augalų pasaulį.
Šeduvos lopšelis-darželis nuo 2013 metų VDU Kauno botanikos sodo kvietimu prisijungia prie  gražios pasaulinės  iniciatyvos – švęsti „Augalų žavadienį“.  Šį kartą šventėje dalyvavo tarptautinio Erasmus+ projekto svečiai iš penkių šalių: Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Prancūzijos, Bulgarijos. Įspūdingiausiais gėlių kostiumais Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenė teatralizuota eisena „Gėlės“ žingsniavo į  Šeduvos miesto Laisvės aikštę, modami gėlėmis ir skleisdami gerą nuotaiką priminė, kad šiandien minime žavėjimosi augalais dieną – Augalų žavadienį. Buvę Šeduvos lopšelio-darželio ugdytiniai, dabar Šeduvos gimnazijos moksleiviai, taip pat prisijungė prie gražios šventės, jie eisenoje nešė plakatą, 100 heliu pripildytų balionų.  Eisenos dalyvių saugumą  iš Šeduvos lopšelio-darželio į Šeduvos miesto Laisvės aikštę užtikrino Radviliškio rajono policijos komisariato  policijos pareigūnai. Eisenos metu laikėmės visų saugaus eismo taisyklių, kurias propaguojame dalyvaudami konkurse  „Eismo saugumas bendruomenėse 2018″.
Laisvės aikštėje eisenos dalyvius sutiko Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepanonis,  Šeduvos miesto seniūnas Justinas Pranys ir būrys šeduviečių. Jie sveikino visus šventės dalyvius su gražia iniciatyva – žavėjimąsi augalais, su vasara. Skambant muzikai spalvotų balionų su heliu paleidimas į dangų sukūrė dar didesnę šventinę nuotaiką.
Į kultūros ir amatų centrą sugūžėjo daug žiūrovų. Čia vyko šventinė programa ir koncertas „Gėlės“, kurį vedė Adelės ir Barboros Kablyčių tėveliai Elžbieta ir Paulius. Programą papildė įspūdingi tėvelių pasirodymai kartu su savo vaikučiais. Visų Šeduvos lopšelio-darželio grupių ugdytinių pasirodymai buvo vieni už kitus įspūdingesni, nes koncertui vaikus ruošė meninio ugdymo mokytoja Vilma Digimienė ir šokių mokytojas Astijus Poška iš anksto ir atsakingai. Taip  pasitikome žalią ir gėlėtą vasarą, paminėdami ne tik „Augalų Žavadienį 2018“, bet ir tarptautinę vaikų gynimo dieną. Gražus, spalvingas ir šventinis renginys ilgai išliks visų atmintyje.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...