2017 m. liepos 10 d., pirmadienis

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Vėriškių vaikų dienos centro žygis dviračiais

           Prasidėjusi vasara Vėriškių dienos centro lankytojams, kaip ir kasmet žada daug malonių įspūdžių, patyrimų bei puikiai praleisto laiko. Centro vadovės Ingos Juodienės ir vaikų iniciatyva nuspręsta vasaros atostogų metu nuveikti ir prasmingų savo kraštui darbų. Tam tikslui pasiekti gražią dieną dviračiais išsiruošėme į žygį, kurio metu vykome į Puipių kaimą, Šeduvos seniūnijoje.
           Netoli Puipių kaimo stovi 1928 metais gegužės 15 dieną pastatytas kryžius, dešimties metų nepriklausomybės sukaktuvėms ir žuvusiems už Lietuvos laisvę kariams atminti. Beveik prieš 90 metų statytas paminklas nežinia kodėl liko apleistas, apaugęs žolėmis ir jau mažai matomas nuo šalia vingiuojančio kelio.
           Susiruošti į žygį nebuvo sudėtinga. Vadovė padėjo pasikartoti važiavimo dviračiais kaimo keliukais taisykles. Paaiškino kodėl labai svarbu kelyje dviratininkams būti matomiems, laikytis saugaus atstumo. Kelionė vyko sklandžiai ir saugiai. Nuvykę į vietą ir sutvarkę tiek kryžių tiek aplinką apie jį, keliautojai su gera nuotaika grįžo atgal
         . Dalyvaudami eismo saugumo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“, vėriškiečiai propaguoja eismo saugumą savo gyvenamojoje vietovėje. Įvairios veiklos padeda įtvirtinti saugaus elgesio įgūdžius. Džiaugiamės, kad jaunimas neabejingas, rūpinasi savo krašto paveldo išsaugojimu, taip turiningai leisdami vasaros atostogos. Tad linkime saugios likusios vasaros!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...