2018 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Šeduvos lopšelio-darželio Saugaus eismo renginys – Saugaus eismo diena „Nykštukų“ grupėje

Kiekvienas pokalbis apie saugumą yra prasmingas. Tai būtinybė galvoti, ką turėtume daryti, kaip elgtis, kad būtume saugesni apsaugoti nuo nelemto žingsnio ar nelaimės. Tuo tikslu, balandžio 6 d. priešmokyklinės“ Nykštukų“ grupės pedagogė Kristina Vasiliauskienė organizavo edukacinę – pažintinę dieną „Kelyje pavojų daug…“.
Nuo ankstyvo ryto “Ryto rate“ grupėje vyko pokalbiai saugaus eismo tema. kaip reikia elgtis gatvėje , kokie pavojai gali ištikti nesilaikant taisyklių. Kodėl reikalingos taisyklės. Vaikai piešė pasirinktą kelio ženklą įtvirtindami žinias ką jis reiškia, jog tai ne vien piešinėlis pakabintas gatvėje ant stulpo.
Vėliau žinių įtvirtinimui iškeliavome į gatvę, esančią šalia darželio. Vaikai gatvėje ieškojo kelio ženklų, užtvirtino žinias kaip reikia elgtis gatvėje, kaip pereiti į kitą kelio pusę. Pereiti gatvę galima tik suradus ženklą „ perėja“ ar “šviesoforas“. Gatvėje sutikti vairuotojai buvo labai mandagūs, kantrūs ir geranoriški. Už  kantrybę ir saugų vairavimą vaikai pasveikino vairuotojus su Saugaus eismo diena.
Šeduvos lopšelis-darželis vėl dalyvauja bendruomenių susivienijime, kurį koordinuoja Vėriškių bendruomenė, ir įgyvendina projektą-konkursą “Eismo saugumas bendruomenėse 2018”. Šį projektą organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, o vykdyti padeda Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. Džiugu, kad vykdydami šį projektą galėsime organizuoti daug veiklų susijusių su eismo saugumu.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...