2017 m. gegužės 12 d., penktadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys koordinuojamas Vėriškių bendruomenės susivienijimo - Akcija "Dovanoju atšvaitą - būk saugus!"



Šeduvos lopšelio-darželio priešmokyklinės „Boružiukų“ grupės ugdytiniai, lydimi pedagogės Romos Skestenienės, bei Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ personažo KATINO lankėsi Šeduvos gimnazijos specialiajame ugdymo skyriuje. KATINAS ne tik rodė kelią į gimnaziją, bet ir mokė kaip teisingai pereiti gatvę. Nes šie darželinukai jau rudenį bus pirmokai ir kiekvieną dieną ta gatve turės keliauti į mokyklą. KATINAS papasakojo, kad eidami į mokyklą jie turės segėti šviesą atspindinčias priemones. Smagu kaip patys vaikai mokosi saugaus eismo taisyklių ir dar draugus pamoko.  Mokiniams ir mokytojams darželinukai nešė dovanų – atšvaitų. Tai šviesą atspindinti priemonė, kuri pėsčiajam, dviratininkui leidžia būti iš anksto pastebėtam tamsoje ar esant blogam matomumui ir apsisaugoti nuo eismo įvykio. Dovanojant  atšvaitus vyresniems draugams, KATINAS priminė pagrindinę taisyklę -  prie drabužių prisegtas atšvaitas turi būti matomas kitiems eismo dalyviams. Specialiojo ugdymo skyriaus mokytojos ir mokiniai dėkojo už gražią iniciatyvą ir pakvietė mus apsilankyti „žaliojoje“ klasėje.  Mokytoja V. Budrienė supažindino ir papasakojo apie  „žaliosios“ klasės gyventojus. Vaikams buvo labai smalsu ir įdomu rankose laikyti vėžliuką, gyvalazdes, tarakonus, chameleoną, papūgas ir kt. Prasmingai praleistas pusdienis su edukaciniais užsiėmimais abiejų švietimo įstaigų vaikams išliks ilgam atmintyje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...