2017 m. gegužės 22 d., pirmadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys – Ugdomoji veikla „Saugūs miško glėbyje“


 Šeduvos lopšelyje-darželyje vyko saugaus elgesio renginys. Vaikučiai, jų tėveliai ir seneliai keliavo į susitikimą su miškininku Dariumi Urbaičiu. Juos lydėjo auklėtoja Tatjana Vedeckienė ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ personažas KATINAS - saugaus eismo žinovas. Jis atkreipė dalyvių dėmesį į jų kelyje pasitaikiusius kelio ženklus. Vaikai prisiminė ką jie reiškia ir kaip reikia elgtis pastebėjus juos kelyje. Pasirodo net miške yra saugaus eismo ženklų, kuriuos būtina žinoti.
Vaikų neužmiršo ir KUBUŠ gamtos mylėtojų klubas. Meškiukas Kubuš vaikučiams atsiuntė laiškelius, kuriose prašė atlikti įvairias užduotys: atspėti medžių pavadinimus iš šakų pavaizduotų paveikslėliuose, atrasti, surinkti ir išrūšiuoti grybus į valgomus ir nuodingus ir k.t.
Miškininkas Darius Urbaitis papasakojo vaikams kaip reikia saugiai elgtis miške, poilsio aikštelėse. Prašė vaikučius neteršti miško šiukšlėmis, ypač atsargiai elgtis su ugnimi. Suaugusiems priminė, kad miške galima važinėti tik keliais, o transporto priemones, palapines statyti tik tam tikslui skirtose aikštelėse. Papasakojo, kad saugaus eismo taisyklų reikia laikytis ir miške. Svečias kalbėdamas apie miškininko darbą, pamokė kaip reikia pasodinti eglutę. Visi kartu ją ir pasodinome. Tada miškininkas pasiūlė pasimokyti pastatyti palapinę. Vaikams labai patiko palapinės statymas. Visi norėjo padėti ją pastatyti ir joje pabūti, pasėdėti. Atsisveikindami su svečiu Dariui Urbaičiui įteikėme prisiminimo dovaną - saugaus eismo liemenę ir šviesą atspindinčius atšvaitus. 

 










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...