2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys – Dviratukų varžybos-olimpiada „Mano ratai buvo du“

Į Radviliškio Lietuvos Sąjūdžio stadioną susirinko dviračiais važiuojančios darželinukų komandos iš Radviliškio miesto lopšelių-darželių „Eglutė“, „Žvaigždutė“, „Kregždutė“ ir Šeduvos lopšelio-darželio. Tradicinės, ketvirtą kartą organizuojamos olimpiados tikslas – tenkinti vaikų vidinį poreikį judėti, pažinti judesį, sudaryti sąlygas dalyvauti sportinėje ir meninėje veikloje, ugdyti saugaus elgesio įgūdžius, palaikyti gerą emocinę vaikų savijautą. Radviliškio rajono ikimokyklinių įstaigų priešmokyklinio ugdymo grupių dviratukų šventės-olimpiados „Mano ratai buvo du“ mažuosius dviratininkus ir jų palaikymo komandas pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Judita Steponavičienė, šuniukas Amsius iš Radviliškio rajono policijos komisariato. Geros nuotaikos ir puikių varžybų rezultatų vaikams palinkėjo olimpiados organizatoriaus – lopšelio–darželio „Kregždutė“ – direktorė Jolanta Pranevičienė.
Olimpiada prasidėjo iškilmingu mažųjų dviratininkų paradu. Visos komandos prisistatė ne tik smagiomis, šmaikščiomis skanduotėmis, bet ir atliko meninę-sportinę programą, dalyvavo visuotinėje mankštoje. Visus olimpiados dalyvių pasirodymus atidžiai stebėjo policijos ir vaikų bičiulis Amsius.
Dalyvaudami Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ ugdytiniai įgyja puikias saugaus eismo žinias, kurias geba pritaikyti praktiškai važiuojant dviratukais.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...