2017 m. gegužės 30 d., antradienis

Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Žygis su "Šiaurietiško ėjimo" lazdomis



Saulėtą dieną Šeduvos globos namų darbuotuojai ir šiaip gyventojai,  norintys aktyviai leisti laisvalaikį,  išsiruošė į netrumpą žygį. Prieš išsidalijant lazdas, prisiminėme kaip svarbu laikytis eismo saugumo taisyklių. Šeduvos globos namų darbuotojams tai labai svarbu, nes jie jau nebe  pirmus metus dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“,  kurį organizuoja LR automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Todėl ne tik patiems prisiminti, bet  ir rodyti deramą pavyzdį kitiems eismo dalyviams – tampa būtinybe.
Na, o apie šiaurietiško ėjimo svarbą papasakojo instruktorė Ernesta. Nes šiaurietiškas ėjimas, skirtingai nei bėgimas, nuima dalį krūvio, tenkančio kojų sąnariams ir nugarai, o teisingai atliekami judesiai atpalaiduoja kaklo ir pečių raumenis. Atlikę  apšilimo pratimus, pasimankštinę, patraukėme link Raudondvario. Labai džiaugiamės, kad ta kryptimi yra įrengtas pėsčiųjų takas. Vedami šaunios instruktorės saugiai pasiekėme tikslą. Po trumpos pertraukėlės, pasigrožėję pražydusiais sodais, patraukėme atgal. Džiaugėmės eismo dalyvių drausmingumu. Grįžę į globos namų kiemą vėl pasimankštinome, atlikdami kvėpavimo pratimus, atsipalaidavome. Instruktorė priminė, kad norintys dažniau dalyvauti tokiuose žygiuose, gali rinktis prie globos namų sutartu laiku ir gerinti savo sveikatą bei džiaugtis gera draugija. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Savaitės veikla – „Saugi kelionė į darželį“

  Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei bei sveikatai. Kaip elgsis vaikai gatvėje, ar sėkmingos bus kelionės į ...